Verspreiden van dansplezier

In mei 2005 heb ik de Werelddansdocentopleiding afgerond van het SKVR in Rotterdam , naast het behalen van mijn Masterdiploma Cultuur, Organisatie & Management op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik wilde dansen!

Les van beroemde choreografen en danseressen

Door te reizen naar Egypte heb ik les kunnen krijgen van de beroemdste choreografen en danseressen uit de Arabische wereld, Europa en America, zoals Dina, Randa Kamel, Mo Geddawi, Momo Kadous, Mona El Said, Doaa, Leila Haddad, Jillina, Tito en Raqia Hassan.

Ondanks de spierpijn en dankzij mijn doorzettingsvermogen heb ik dagenlang 9 uur per dag gedanst. Ik heb geleerd snel choreografie aan te leren en heb mijn muzikaliteit verder ontwikkeld. Het samenbrengen van externe input en interne inspiratie brengt mij tot de danseres die ik geworden ben.

Optredens

Ik heb op geweldige gerenomeerde podia mogen optreden zoals Paradiso, De Melkweg, De Sugar Factory, Theater de Meervaart, Okura hotel, Theater de Vest en Theater Cool en door samenwerkingen met Tv-programma’s van Net5 en SBS6.

Een verhaal vertellen met je lichaam

De beste bijdrage die ik kan leveren is vrouwen en ook mannen kennis te laten maken met de aspecten die deze dans met zich meebrengt: Het vertellen van een verhaal met je lichaam en muziek door middel van vrouwelijkheid, zelfverzekerdheid, plezier in het dansen en de bewegingen en ook een stukje sensualiteit!

Boeken:

Oriëntaalse danslessen in Alkmaar, gegeven door een team van docenten.

Mena Leila presenteert  (inter)nationale dansevenementen.

Mena Leila geeft shows met haar Showteam Kismet.

Lees meer en kom in contact via Facebook of Instagram.

BLOG

VIDEOS