Showteam Kismet Bellydance

Oriëntaalse Buikdans showteam Kismet bestaat een groep prachtige danseressen o.l.v. Mena Leila.

Kismet heeft een repertoire van Egyptische, Turkse, Gypsy dansen en kostuums.

De Oriëntaalse Buikdans wordt op een sierlijke en charmante manier gepresenteerd.

Kismet danst op festivals, vrouwenfeesten, bruiloften en in (theater)voorstellingen.

  • Klassieke Oriëntaalse dansen
  • Moderne Arabische shows
  • Folklore shows met stokken en dichte jurken
  • Fusions met wings en boa’s
  • Gypsymix van Balkan, Flamenco en Turkse stylen
  • Theatershows, buitenoptredens en festivals
  • Solo danseressen, kleine groepen en grote groepsoptredens

Groepsoptredens

GypsyMix

1001-nacht shows

De danseressen van Kismet Bellydance

Sarah

Buikdansen betekent voor mij een ontsnapping uit het dagelijkse leven, om vervolgens in een sprookje te belanden. De muziek en kostuums zijn betoverend. De bewegingen vrouwelijk en sierlijk. Vandaar dat buikdansen mijn liefde is en Kismet zo belangrijk voor mij is. Buikdansen is voor mij een ode aan het vrouwelijke lichaam. Het vrouw zijn vieren en in contact staan met je lichaam. Zo controle te verkrijgen over je lichaam en je zelfvertrouwen te vergroten. Trots om een vrouw te zijn! Samen of alleen optreden brengt mij veel plezier. Het brengt mij op verschillende plekken en laat me nieuwe mensen leren kennen. Deze kennis laten maken of juist voor herkenning te zorgen met de oriëntaalse muziek en dans brengt mij heel veel vreugde.

Maartje

Het moment dat ik begon met buikdansen 2017 wist ik het. Dit is wat ik altijd al heb willen doen, zonder ervan bewust te zijn. Zelf heb ik diverse soorten dans uitgeprobeerd, maar nooit klikte het. Bij buikdansen was het alsof het glazen muiltje perfect paste. De betoverende muziek en prachtige kostuums zorgen ervoor dat je je echt in een Arabisch sprookje waant. Het maakt dat ik mij vrouwelijk, sierlijk en elegant voel zonder kracht te verliezen. Het is een dans die je dichtbij jezelf houdt en zelf bepaald wat je deelt met je publiek. Hierdoor heb ik de controle over mijn bewegingen en wat ik laat zien. Het zorgt ervoor dat ik mezelf helemaal er in kan laten verliezen en kan genieten van al het moois dat ik eruit haal. Ik kijk er naar uit om meer van de oriëntaalse dans en haar stijlen te leren.

Babs

Toen ik in 2007 in aanraking kwam met de oriëntaalse dans werd ik meteen gegrepen door de vrouwelijke bewegingen en ritmische, sprookjesachtige klanken. Deze dans geeft mij het gevoel van vrouwelijkheid, bewust wording van je eigen lichaam en zelfverzekerdheid. En is en onderdeel van mijn leven geworden. Doordat ik regelmatig met Kismet optreed kom ik in aanraking met verschillende culturen en de veelzijdigheid van de oriëntaalse dans. En dat spreekt mij erg aan. Verdieping zoek ik in de stijlen ‘Lyrical’ en ‘Baladi’, waar ik mijn expressie, sensualiteit en energie het beste in naar voren kan laten komen.

Viviam

A beautiful dancer from Brazil with a lot of performance experience. Bellydance is her passion.

Julia

Oriëntaalse dans is een grote passie van mij door de mooie diverse muziek en de vrouwelijke bewegingen. Dansen zorgt ervoor dat ik bewuster wordt van mijn lichaam en is perfect om de dagelijkse sleur te doorbreken. Het geeft mij energie en maakt mij bewust van mijn vrouwelijkheid. Kismet is een belangrijk onderdeel geworden in mijn leven. Ik leer van het contact met diverse culturen en verschillende dansstijlen. Daarnaast ervaar ik veel plezier met de danseressen van Kismet. Ik vind het geweldig om deze passie te delen en podiumervaring op te doen. Zo kan ik, solo en met de groep, het publiek laten zien wat voor prachtige en veelzijdige dans oriëntaalse dans is. Ik hoop mijzelf steeds meer te ontwikkelen in het choreograferen van oriëntaalse dans.

Yvonne

Op mijn 18e begon ik met Salsa. Toen ik in aanraking kwam met oriëntaalse dans vond ik dat zo mooi, vrouwelijk, sierlijk, krachtig maar ook sensueel. En natuurlijk de sprookjesachtige kostuums. Je voelt je net een princes. De dans heeft mij zelfvertrouwen en zelfbewustwording gegeven en dansen met vrouwen met welke leeftijd dan, ook is zo gezellig. Mijn voorkeur gaat naar klassiek Egyptisch. Je heerlijk mee laten voeren op de golven van de muziek. Kismet deelt dezelfde passie voor oriëntaalse buikdans en wij werken eraan om een mooie voorstelling voor publiek te geven.

Aisser

Als ik buikdans voel ik mij net een Godin. Naast dat het mijn passie is, geeft het mij ook zelfvertrouwen en energie.
Buikdansen kreeg ik vanuit mijn cultuur mee, tijdens bruiloften en andere feesten werden mooie Arabische/Turkse of Perzische klanken afgespeeld waar op werd gedanst. Iedereen deed mee, jong of oud, dun of dik.  De dans gaf mij zo veel plezier en energie dat ik besloot mij hierin verder te ontwikkelen. Tussendoor heb ik salsa cursussen gedaan om ook andere dansstijlen te proberen. Na jaren lang buikdanslessen te hebben gehad bij geweldige docenten, heb ik besloten dat ik zo veel van de dans geniet dat ik on stage wil. Het voelt nog steeds als een droom dat ik onderdeel mag zijn van de mooie Kismet groep! 

Mena Leila

eDansteam leider van Kismet Bellydance. Gepassioneerd danseres met liefde voor de dans, muziek en emotionel uitvoering.

Laureen

Toen ik Kismet een keer zag optreden werd ik betoverd door de prachtige bewegingen en de heerlijke muziek. Daarna wist ik het: dat wil ik ook! En zo geschiedde; ik ging op les en werd ondergedompeld in de bijzondere en veelzijdige wereld van de buikdans. Soms krachtig, soms zacht, altijd mooi en vrouwelijk. Dansen is voor mij verhalen vertellen, ontspanning, zelfvertrouwen en heel veel plezier. Wat ben ik blij dat ik Kismet die dag heb zien optreden en dat ik nu ook heel veel mensen mag betoveren!.